hytteteknikk  eiken-hytter  hallbjonnsekken

SNØDYBDE NÅ: 
60-70 cm pr. 17. april

loypeknapp

loypelaget 18


Vær en god Bjørnevenn og del dine førerapporter på vår Facebookside.

salitlogo-ny-jpg

sau1Vi har fått en henvendelse fra Kåre Blålid på vegne av Aust-Oveinang beitelag ang. sauer på beite og oppfordring til samarbeid.

Blålid skriver om store tap i sesongen 2016 og om beitelagets ønsker for sesongen 2017.

Meld inn funn av sauer - og pass på hundene. 

 

 

 

E-post mandag 17. oktober 2016:

 

Erfaring fra beitesesongen 2016.

Det er Aust Oveinang beitelag med 2 besetninger som har sau og lam på beite i Bjørnevatn områdene. Dette er besetninger som i årevis, og i generasjoner, har hatt disse gode heiene som sine sommerbeiter. Primærområdet er vest og nord fra Fv 45 ved Sore og - Lille Bjørnevatn. I tillegg kommer det over beitedyr østfra - fra beitelag i Telemark med samlehaver rett øst for fylkesgrensa.

Beiteområdet er et relativt trygt område med tanke på rovdyr, selv om vi har hatt tap til streifdyr så preger ikke dette våre områder. Sesongen 2016 viste unormalt stort tap av lam uten at vi så spesifikke årsaker til dette. Beitelaget har regelmessig tilsyn og hytteeiere og jegere engasjerer seg på en fin måte ved å melde inn observasjoner. Spesielt gjelder dette når de finner skade/døde dyr under beitetiden eller når sankingen er kommet i gang på høsten.

I år har vi et høyere tap enn normaltapet skal tilsi. Vi mangler enda noen lam og vi har funnet døde lam og sau i hytteområdene. Det er og kommet inn sau med tydelig bitemerker i bakbein. Vi ser også av rapporter på GPS bjeller at sau er skremt ut av området. I år har vi hentet sau og lam helt nede i Valle sentrum som på kort tid har tatt ut fra beiteområdet av uforklarlige årsaker Det er stor grunn til anta at dette er atferd, skader / tap forårsaket av løshunder.

Beitelaget vil derfor nå sette fokus på dette tema og oppfordrer alle som er knyttet til Bjørnevatn området til å følge med på utviklingen. Alle hunder skal / må holdes i band i beitesesongen. Håper alle kan bidra til  at dette opprettholdes og respekteres.

Vi håper på et godt samarbeid med alle sesongen 2017 og vi vil komme med mer informasjon når beiteslipp nærmer seg.

På vegne av Aust-Oveinangbeitelag

Kåre Blålid
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

sau2

 


                 salit-webdesignVi leverer websider til ditt firma bygd med verdens mest brukervennlige og populære verktøy: JOOMLA.   salit-webdesign

Webdesign ©Salit