Ledig plass her nå.                                                                eiken-hytterhallbjonnsekken

SNØDYBDE NÅ: 
100-120 cm pr. 17. mars

loypeknapp

loypelaget 18


Vær en god Bjørnevenn og del dine førerapporter på vår Facebookside.

salitlogo-ny-jpg

ElektrisitetDet har de siste par årene igjen vært jobbet for å få lagt fram strøm til hytteområdene ved Bjørnevatn.

Det har vært spørreundersøkelse, infomøter med alle kontaktpersoner for strøm, møter med kommunen, Agder Energi, kontakt med Vegvesenet, Telenor, Turistforeningen og en rekke andre.

Hytteeier Roald Axelsen har vært mannen som har arbeidet desidert mest med denne saken. Vi har nå fått en liten oppdatering fra ham om hvor saken står - og det ser ikke positivt ut mtp strømutbygging.

 


Vi har fått tilsendt et referat fra det siste møtet Roald Axelsen hadde med Valle kommune 5. februar 2016.

pdfReferat 5. februar

Les referatet for å bli oppdatert om hvordan det har vært jobbet.Roald forteller videre dette (nå i påska 2017) fra det siste året:

Mitt håp var at Valle kommune skulle fortsette å hjelpe oss med å få Agder Energi i tale, men det vil de ikke. Jeg spurte om Valle kommune kunne ta saken vår opp på eiermøtet med Agder Energi 8. februar i år, men det gjorde de ikke.

Må nok si at jeg er veldig skuffet over Valle kommune ang. dette. De vil ha stor nytte av elektrifisering av hytteområdene ved Bjørnevatn, men de vil ikke jobbe noe med det. 

Vårt siste håp var at Clemets kraft skulle få til  å bygge ut mikrokraftverket nedenfor Lille Bjørnevatn. (se referat fra 5. februar).
Hadde dette kraftverket blitt realisert, så kunne vi fått billig høyspent helt frem til oss. Jeg har ringt den ene utbyggeren nå nettopp for å høre om fremdriften. Han kunne opplyse om at hele prosjektet er blitt stanset på grunn av reinsdyra.

Slik det ser ut nå er det ikke mulig å skaffe strøm til oss. Det er ingen som ønsker å hjelpe oss, vi er blitt offer for regelendringer og politikk ang. anleggsbidrag. 

Det ser mørkt ut nå. Tror ikke vi kan få noen fremdrift på lenge.

-


Dersom det er noen som har lyst til å prøve noe nytt: Kontakt Roald!


Lage strøm selv.

Det var nylig en interessant reportasje i Fædrelandsvennen om solcelle- og vindmøllestrøm etc.

pdffvn-april-17.pdf

Artikkelen er om en hytte på Bjørnevatn.

 

 


                 salit-webdesignVi leverer websider til ditt firma bygd med verdens mest brukervennlige og populære verktøy: JOOMLA.   salit-webdesign

Webdesign ©Salit